ural


Ural är en fantastisk sidovagnshoj med lång historia. Motorcykeln som görs för att användas året runt, på alla underlag, finns med en mängd tillbehör och extrautrustning som gör körningen extra rolig.

            
ural-one
               
ural-two
               
ural-three


PK IMZ, Irbit Motorcycle Plant ligger i Irbit, en liten stad 250 km öster om Uralbergen i Sibirien. Sedan 1939 bygger den här fabriken sidovagns motorcyklar och det är också den enda fabriken som tillverkar fabriksfärdiga sidovagns motorcyklar.

De tidigare förgasarmotorerna tillverkas sedan 2014 med bränsleinsprutning (EFI) och är EuroIV certifierade. Alla modeller är utrustade med 750cc boxermotorer och Brembo skivbromsar på alla tre hjulen. Rekommenderad maxhastighet är 115 km/tim, utan sidovagnsdrift, och 105 km/tim på maskiner med drift på sidovagnen.

Tekniken utvecklas ständigt - nytt för 2019 års modeller är bla Keihin bränsleinsprutningsystem och ett större oljetråg.
Läs mer

Motorcyklarna finns i ett antal modeller och färger med eller utan sidovagnsdrift (TWD). På modellerna med sidovagnsdrift är drivningen i- och urkopplingsbar, vilket gör hojen tvåhjulsdriven när det behövs.


Modeller utan sidovagnsdrift

Ural cT är en mycket grundläggande modell som är utrustad med 18" hjul, som introducerades 2015.
Tourist är "standard" av Urals sidovagns motorcykel med 19" hjul. Både cT och Tourist levereras med ledande länkgaffel på framsidan. Ural Classic återkommer som ny modell 2019 och är utrustad med teleskopgaffel med 18" hjul.

Ural cT


Ural cT
Ural cT (city Touring) är den perfekta instegsmodellen för nybörjaren. Den är lägre och lättare än någon annan modell, lättkörd och smidig. Modellen har 18-tumshjul med de bästa vägdäcken för Ural, Heidenau K28. Den ideala sidovagnshojen för dagligt bruk, till jobbet på vardagar eller en skön tur på fritiden.

Pris, SEK* 152 000;-

tingvalla-button1

 

Ural Tourist


Ural Tourist4
Ural Tourist är världens mest sålda tunga sidovagnshoj. Helt oöverträffad i förhållande till pris och prestanda. Sympatisk med underbar design, robust och samtidigt smidig. Sidovagnsteknik när den är som bäst!

Pris, SEK* 164 000;-

tingvalla-button1

Ural Classic


Ural Classic
Ural Classic återkommer som ny modell 2019 och är i stort samma hoj som Ural cT. Skillnaden är den klassiska framgaffeln. Modellen har 18-tumshjul med de bästa vägdäcken för Ural, Heidenau K28. En blivande klassiker, precis som namnet säger.

Pris, SEK* 152 000;-

tingvalla-button1


Modeller med sidovagnsdrift


Dessa 3 modeller är i grunden desamma, skillnaderna är utrustning. Ural T TWD är den grundläggande versionen, ren och rak. Ranger är den främsta modellen av Ural med tvåhjulsdrift. Den är utformad i mer militärt utseende, med speciella militära färger och funktioner som Sportsman inte har. Sportsman är den "civila" versionen av Ranger, det betyder att den produceras i "normala" färger som svart med vita stripes eller grön metallic.

Ural T TWD


Ural T twd
En enkel modell utan passagerarsadel, reservhjul, stötfångare och vindruta på sidovagnen. I och urkopplingsbar sidovagnsdrift, back samt el- och kickstart. Modellen är nedbantad men har det som behövs för att kunna njuta av en upplevelse på vägen eller offroad.

Pris, SEK* 152 000;-

tingvalla-button1

Ural Sportsman


Ural Sportsman
Ural Sportsman står för det extraordinära. Hojen som tar sig fram överallt. I och urkopplingsbar sidovagnsdrift, TWD utan differential, som ger en kompromisslös och kraftfull körning på alla underlag.

Pris, SEK* 169 000;-

tingvalla-button1

Ural Ranger


Ural Ranger
Urals offroadmaskin som tar sig fram på alla underlag med TWD i eller ur. Sökarljus på sidovagnen, reservdunk och spade. Ingen glans, inget krom! Helt rätt för is, snö, sand, skog – på vägen eller offroad.

Pris, SEK* 176 000;- 

tingvalla-button1  

*Priser, inkl moms, per januari 2019. Avvikelser i valutakursen kan komma att påverka priset. Pris avser registrerad och leveransklar mc med två års garanti och fri körsträcka, fritt Norrvalla, Smedstorp. 
 


Limited EditionsVarje år kommer en modell av Ural i en liten begränsad upplaga, en Limited edition.
Limited Edition 2018 - Ural Transsib ТРАНССИБ – tillverkades i 20 exemplar och är slutsåld sedan länge.
ural-transsib
I sidovagnen på en Ural reser du lika bekvämt som i första klass med Trans-Siberian Railway.
Ständigt berättas det om att passagerare somnar i sidvagnen på en lång resa. På en fin landsväg och med en observant förare, det lustfyllda ljudet av boxermotorn, bidrar den lätta gången och fina fjädringen på dagens Ural till en avslappnad och slumrande/sovande passagerare i sidovagnen.


Läs om tidigare Limited editions


Vi ser med spänning fram emot 2019 års Limited Edition!
Reservdelar och tillbehör

Tillbehör, reservdelar, däck, kläder mm finns att beställa hos oss på Norrvalla.
Vi kommer på sikt att ha en webshop – i väntan på den, kontakta oss direkt!

1 färg 8.000:-
2 färger 11.000:-
3 färger 14.000:-
Motor och drivlina i svart 8.000:-

Mer info om modeller, färger, teknik mm finns på www.ural.cc och www.ural.com.
Se även våra annonser på www.blocket.se samt www.wroomberg.com.

Har du fler frågor om Ural – skicka ett mail till oss på info@norrvalla.se eller slå en signal på 0735–766 844!
ural-logo-small

 • fb

  Följ oss på Facebook & Instagram!

  Här hittar du aktuella nyheter
  och erbjudanden!
 • letter

  Norrvalla

  Storgatan 39, 27398 Smedstorp
  info@norrvalla.se
 • phone

  Kontakta oss

  0735 - 766 844
  info@norrvalla.se